Η “Τυροκομικά Μυστακέλλη’”, καινοτομώντας στα πλαίσια προγράμματος καινοτομίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, μετά από διετή προσπάθεια, παρουσιάζει το νέο προβιοτικό Γιαούρτι “Μυστακέλλη”.
Η προσπάθεια αυτή απέδωσε ένα νέο γιαούρτι, με υψηλή περιεκτικότητα προβιοτικών κυττάρων (ευεργετικών μικροοργανισμών – οξυγαλακτικών βακτηρίων Lacticaseibacillus rhamnosus 708) εξαιρετικά ωφέλιμων στον οργανισμό του καταναλωτή, παρέχοντας προσαυξημένη θετική επίδραση στην υγεία του. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε αυξημένη αντιοξειδωτική ικανότητα του νέου προβιοτικού γιαουρτιού, καθώς και μείωση της ολικής χοληστερόλης στον οργανισμό του καταναλωτή, σε αντίθεση με την αύξηση που επιφέρει η κατανάλωση του συμβατικού γιαουρτιού. Ταυτόχρονα, διατηρούνται αναλλοίωτα τα μοναδικά θρεπτικά χαρακτηριστικά, το άρωμα, η δομή και η γεύση του παραδοσιακού πρόβειου γιαουρτιού “Μυστακέλλη”.